Gündem

Milliyetçilik?

 

Milliyetçilik nedir?  Peki şu anki milliyetçilik nedir?

Cumhuriyetin ilanı ile beraber ülkemizde çok fazla rejim değişiklikleri oldu bunlardan biri de Milliyetçilik akımı.

Milletçilik akımı geldiğinde ne düşünüldü, bizlere ne gibi etkisi olacaktı? Peki şuan tam olarak bunu kaç kişi yerine getiriyor?

Milliyetçilik akımı dünyada ilk olarak Fransız ihtilalinde görüldü. Rönesans, aydınlanma çağı.

Azınlık ülkeler bağımlısı olduğu ülkelerden ayrılıp özerk devletler kurdular. Bunun etkisi yıllarca sürdü. Sovyetler birliğinin dağılmasına kadar uzun süreli bir akım oldu. Bunun içerisinde Eski Osmanlı İmparatorluğun’da dahi etkileri göründü. Romanlar Sırplar Bulgarlar ve hatta balkan devletleri.

Yani aslında milliyetçilik akımı ülkeler için yararlı bir akımdı. Milletlerin kendi ülkelerini kurmaları gerektiğini, bağımsızlıklarını hatta kendi paralarını yapmaları gerektiklerini anladılar. Tıpkı bizim gibi.

Cumhuriyet’in ilanından sonra yapılan bu akım ile beraber küçük sermayelerle harika işler çıkardık. Kendi paralarımızın basımı, şirketlerin özelden Türk devletine geçişi ve daha niceleri. Aslında anlatmak istediğim milliyetçilik ırkçılık yapmak değil hiç bir zamanda olmadı. Napolyon, Sezar , Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal ve diğer büyük komutanlar, aslında hepsi birer milliyetçilerdi. Onlar için milliyetçilik, milletinin yaşadığı topraklardan tutun havasına kadar her şeyi güzelleştirmekti.

Rant sağlamak, para kazanmak  ırkçılık yapmak için  milliyetçilik kullanılmaya başlandı. Yaşadığımız vatanı, toprakları,teknolojisini, havasını suyunu güzelleştirmeyi kim istemez. Peki bunları isteyen insan milliyetçi olmaz mı?

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(2 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top