Drama/Spor filmi
Yayın tarihi: 22 Aralık 2016
Yönetmen: Nitesh Tiwari
Oyuncular: Aamir Khan, Fatima Sana Shaikh, Zaira Wasim, Sanya Malhotra
“Geç keşfettiğim tüm güzel film ve şarkılar için kendimden özür dilerim. ”
Bugün yine kendimden özür dileyeceğim bir film keşfettim. Herkes bu filmi hemen izlemeli hemeen diye diye de bu yazıyı yazmaya başladım. Ülkemizde giderek artan ve asla durdurulamayan kadına şiddet ve yetmezmiş gibi topluma yön vermesi, güzel örnek olması gerektiğini düşündüğümüz sanatçının birinin çıkıp “kadın evinde çocuğuna bakmalı” dediği, bir kadın olarak utançla dinlediğim diyalog üzerine, izlediğim filmin de etkisiyle epeyi düşündüğüm bu konu hakkında sizinle naçizane düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Film Hakkında:
Filmimizin baş rolünde ülkemizde de severek takip edilen, daha çok sosyal içerikli filmleriyle toplumsal mesajlar veren ünlü oyuncu/yapımcı Aamir Khan var. Hayat şartlarından dolayı çok sevdiği güreşi bırakmak zorunda kalan ve gerçekleştiremediği hayallerini gerçekleştirebilmesi için güreşçi olarak yetiştirebileceği bir erkek evlat isteyen ama 4 kız evlada sahip bir baba olarak seyirci karşısına çıkıyor. O, bu hayal kırıklığıyla ve toplumun yazık hiç erkek evladı olmuyor baskıları altında ezilirken bir anda kızlarının spora olan yatkınlıklarını görmesiyle her şey başlıyor. 2 saat 49 dakika asla sıkılmadan izleyeceğiniz, yeri gelince bu kadarı da olmamalı ama deyip öfkelenebileceğiniz, özellikle bizim toplumumuzun kanayan yarasına parmak basar cinsten bir başyapıt. Bir kadın olarak hem zihniyet adına üzülerek hem de bir kadının sadece eş veya anneden çok daha fazlası olduğunu bir kez daha gözler önüne serişini gururlanarak izledim. Konusunun güzelliği bir yana oyunculuk anlamında da bir film ne kadar başarılı olabilecekse o kadar başarılı bir film. Sizlere de tavsiyem anneniz, babanız, erkek veya kız kardeşiniz her kim varsa ailenizde birlikte en kısa zamanda izlemeniz.
Filmden bağımsız bir şekilde, yazımı Mehmet Aslantuğ gibi düşünen bireylerin; kendilerinin ne kadar değerli olduğunun farkına varan, bir şey başarmak için illa arkalarında bir erkek olmasına gerek olmadığını anlayan kadınlarımızın sayısının giderek artmasını temenni ederek ve kulağa küpe olacak cinsten o cümleyi tekrar hatırlatarak sonlandırmak istiyorum;
“kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı”
