Galilei, Kepler, Nikolas Kopernik gibi uzay bilimcilerin ardından geldi. Fizik kanunlarını yeniden yazdı. Sadece fizikçi değil aynı zamanda ileri bir matematikçi ve uzay bilimcisi. Hepimiz onu düşen elma ile yer çekimini bulma hikayesi ile tanıyoruz ama aslında olay bu değil. Gezegenlerin yörüngelerinin nasıl hareket ettiğini, Dünya’nın mekanik hareketini keşfetti. Hareketin 3 kanunu bularak fizikin en büyük temellerini ortaya atmıştır.
En ünlü buluşlarından biri olan ve hala kullandığımız yansıtmalı teleskobu icat etmiştir. Aslında en ilginç buluşlarından bahsetmek lazım. Bu buluşlar bize eziyet çektiren buluşlar ; Difransiyel hesabı, Türev ve İntegral’i aslında o bulmuştur. Gezegenlerin yörüngelerini hesaplayabilmek için önce Difransiyel hesabını icat etmesi gerekiyordu. 1600’lü yıllarda böyle dahice hesapların ve ince detayların bulunması zor olmalı. günümüz dünyasının bu denli gelişmiş, bu denli bilgi sahibi olmasının nedenlerinden biri olmak nasıl bir duygu acaba. Einstein’ın en çok etkilendiği , aslında esinlendiği kişi olarak gösterdiği İsaac Newton Dünya’ya gelmiş geçmiş en önemli dahisi kesinlikle İsaac Newton’dur.
Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum ; ama ben kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum.
İsaac Newton