Gündem

Kazanmaktan Korkma !

“Kaybetmekten Korkma” Birçok kişi bu sözü duymuştur ve kendilerini motive ederken; denemekten korkmamalıyım, kaybedersem ne olacak ki, en fazla neyi kaybedebilirim gibi düşüncelerle hayata daha çok bağlanırlar. Benim konuşmam gereken kişiler onlar değil, benim lafım kazanmaktan korkanlara, kazandıktan sonra daha fazlasını istemekten korkanlara ve tabii ki başarıyla gelecek olan sorumluluğu üstlenmekten korkanlara…

Hayatta bir amaca sahip misiniz? Peki, O amaç uğruna adımlar atacağınız bir yola ? Eğer sahip değilseniz bu yazı size çok çağ dışı, boş konuşma gibi gelebilir o yüzden konuşmak istediğim, paylaşmak istediğim insanlar eğer benim gibiyseniz ver bir hayaliniz varsa bana kulak verin. Hayatta her zaman zeki veya çalışkan ya da mükemmel insan diye nitelendirilmek zorunda değiliz, bizlere yapamayacağımızı söyleyen fazla idealist olduğumuzu söyleyen insanlara aldırış edemeyiz. Çünkü biz kazanmak istiyoruz ve bunu paylaşarak yapmak bizim korkumuzu azaltacaktır. Gece karanlığında bir yolda tek başınıza yürüyorsanız isterseniz dünya boks şampiyonu olun içinizde hep bir korku vardır bunun sebebi fiziksel olarak yanınızda biri olması değildir. Gerçekten düşlerinize yardımcı olan, sizi her zaman sevebilen ve çizginizde tutan şeylere ihtiyacınız vardır. “Şey” bunu biraz açalım. Bazen bir insan olabilir, bazen inancınız, bazen aşkınız, dostluklarınız bazense sadece ben olma hissiniz. Gönül ister ki hayatta hepsini tadın ve yolunuzda size destek olsunlar fakat hayat o kadar da beleş değil bir yerden zorlanmamız kırılmamız hatta çizgi dışına doğru itilmemiz gerekiyor. Demem o ki davası olan insanlar, bir şeye tutunun çünkü o “şey” sizin ve benim yolumuzda bizlere her zaman destek olacaktır. Ve böylece aldığımız sorumluluğun yükü azalacak her daim düşlediğimiz hayalini kurduğumuz ütopyayı yaşayabileceğiz.

“Dünyanın düşleyenlere de ihtiyacı var, yapanlara da. Ama düşlediğini yapanlara daha çok ihtiyacı var.”

– S. Breathnach

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(6 oy, ortalama: 4,50, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top