Spor

Konumuz NBA: Bir Roketin Düşüşü

Uzun zamandır yazı giremediğimiz NBA kategorisini bu sezon biraz canlandıralım. Tabii canlılık dedim ama sezona ilk yazım bir hayal kırıklığı ile başlıyor.

Geçen sezonun açık ara en başarılı 3 takımından biri olan Houston Rockets bu sezona freni patlamış kamyon gibi bir giriş yaparak 14. sıraya devrildi. Bu sezon Batıda ki müthiş mücadelenin onları biraz geriye atabileceğini fark etsek de kağıt üstünde kendi konferanslarının sondan birincisi olmaları da biraz uzak bir ihtimaldi. Gelelim Houstan Rockets’ın problemlerine;

1- Takımın savunma problemi. Geçen sezon ligin defansif rating anlamında en iyi 7. sırasından bu sene 27.sıraya gerilemiş durumdalar. Geçen sezon Houston için baz alınması gereken bir sezon değil bunun farkındayım çünkü Harden’ın bile gerçekten savunma da elinden gelenin fazlasını yapması ve bir takım olmaları son senelerde gördüğümüz en iyi Houston sezonlarındandı. Bu yıl gerçekten defansif anlamda çok dağınık duruyorlar ve bu huyları hücum oyunlarını da etkilediği için maç sonu sayılarında ciddi bir düşüş yaşandı. Geçen sezonun tümünde 112 maç başına sayıyla bitiren Houstan ligin 4 de 1’i tamamlanmasına rağmen 108 sayıda kaldı.

2- Performans düşüşleri. Bu problemin en büyük boy gösterdiği oyuncu Eric Gordon. Başarılı forvet skorerliği ile bilinmesine rağmen bu sezon kendinden beklenenden çok uzaklarda bir performans sergiliyor. Bir diğer oyuncu Carmelo. Sonuna idi eklemem gerekir evet Carmelo ile yollarını ayırdıktan sonra bir toparlanma sürecine girdikleri gerçek. Zaten alırken aklınızdan ne geçiyordu anlamak zor.

Son olarak Houston Rockets bu sezonu kesinlikle o sıralamada bitirmeyecek lige geç de olsa ısınan ekip bir forvet transferi kovalayarak ki bu büyük ihtimalle Trevor Ariza olabilir daha iyi sıralama elde edecektir. Tabii ki eklememiz gereken bir şey o defans kurgusunun bir elden geçirilmesi gerekiyor. Bunu Mike D’Antoni hocam zaten biliyordur…

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(1 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top