Dizi Eleştirileri

the Dark Crystal Age of Resistance

1982 yapımı “the Dark Crystal” filmine saygı duruşu olarak günümüze yeniden uyarlanan bir Netflix dizisi olarak the Dark Crystal Age of Resistance.

Dilimize “Siyah Kristal: Direniş Çağı” olarak çevirilen bu yeni yapım Jim Henson’un yazdığı, çizdiği ve tasarladığı büyülü dünyayı günümüze getiriyor. The Muppet Show, Susam Sokağı gibi meşhur yapımlardan tanıdığımız Jim Henson yaratıcılığında oluşan bu yapım The Jim Henson Company ve Netflix ortaklığı ile tekrar kameraya alındı.

Kuklalar ve detaylar hazırlandıktan sonra çekimleri İngiltere’de gerçekleştirilen yapımın hazırlanışı tam bir emek deryası. İkinci sezonu da gelecek olan dizinin tüm detayları filminde olduğu gibi el ile hazırlanmış. Çekimlerde CGI kullanılsa da sıradan animasyon filmi olmamayı başararak ustaya saygı amacına ters düşmeyip iyi bir iş çıkarıyorlar.

Seslendirme kadrosunda Helena Bonham Carter, Simon Pegg, Nathalie Emmanuel gibi isimler yer alıyor; Tüm ekibin muhteşem bir seslendirme gerçekleştirdiğini söylemek yersiz olacak elbette…

Sıradanlıktan kurtulmak, farklı dünyalara yelken açmak için bir fırsat olarak gördüğüm ve hatırınızda kalacak sahneler bırakacağına inandığım bu yapımı görmenizi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle müziklerinin şahane oluşu bile bu tecrübeyi yaşamanız için yeterli bir sebep.

Sevgiler.

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(2 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top