Film Eleştirileri

Wonder Woman

Wonder Woman(2017)

-Oyunculuklar

Gal Gadot

Biri Süper Kahraman mı dedi? Fast and Furious filmindeki Gisele karakterini canlandırdığında kuşkusuz kalbimizi çalmıştı. Daha sonra Batman v Superman filminde Wonder Woman’ı oynaması başta çizgi roman severler tarafından pek de hoş karşılanmamıştı. Özellikle fiziksel olarak Wonder Woman’ın çizgi romandaki haline uymadığı gibi söylentiler yazılmıştı. Ama ablamız bunlara takmadı ve bu filmde bize hem ruhsal hem de fiziksel olarak hazır olduğunu bize gösterdi. Savaş sahnelerinde ki kendine öz güveni ve bir çizgi roman karakterini bu kadar iyi canlandırması filmin izlenme oranını arttırmıştır. Bakalım gelecek olan Justice League filminde bu yakaladığı ivmeyi devam ettirebilecek mi?

Chris Pine

Genelde süper kahraman ismi olarak bildiğimiz Chris adı bu filmde ilk defa süper kahramanı oynamadı. Bir süper kahraman güçlerine sahip olmasa da dünyayı kurtardı be usta! Beyefendiyi kuşkusuz StarTrek den hatırlayacaklarımız vardır. Peki, bu film için ne yaptı? Birkaç farklı yazı okuduğumda onu başrol olarak ele alınan yazılar görmüştüm tabii ki bu yazılara taş atmadan kendi düşüncelerimi dile getirmek isterim. Bence Chris Pine bu filmde bir yardımcı oyuncuyu oynadı. Çünkü ona başrol etiketini yapıştırır isek filmin ana fikrini saptırmış oluruz. Bence gerek Diana’ya(Wonder Woman) yazdığı sahneler olsun gerekse takım liderliği yaptığı sahneler bu role uygun olduğunu göstermesini sağlamıştır.

David Thewlis

Kendisi Sir Patrick rolüyle bizim baş kötümüz oluyor. Çoğumuz onu Harry Potter filmindeki Remus Lupin rolüyle tanıyoruz fakat ona asıl ün kazandıran film ise Ewen Bremner’ın(Kendisini bu filmde Rusça şarkılar söylerken sevdik bee…) da yer aldığı Naked’tır. Asıl konumuza geçersek David abimiz filmin sonunda aramıza katılmış olsa da epik dövüş sahneleriyle bizi mest etmiş. Diana’yı kandırmaya çalıştığı sahnelerde ise bize o özlettiği kurnazlığını tattırmıştır.

Başlıca filmin önemli oyuncularından bahsettim. Bahsetmediğim oyunculara özrü borç bilir, bu güzel yapıma olan katkıları için onlara teşekkür ederim.

-Senaryo

Çizgi roman uyarlaması olan Wonder Woman aslında iki katmanlı bir senaryo dönemi geçirmiştir. Senaryonun asıl yazarı Allan Heinberg’dir. Fakat filmin ekran uyarlaması için senaryoyu didik didik edip bizlere ulaştıran ismi ise Jason Fuchs’dur. Bir çizgi roman uyarlaması olduğu için senaryoyu çok fazla eleştiremeyeceğimi söyleyebilirim. Fakat aynı zamanda bir DC fanı olarak belirtmem gerekir ki Wonder Woman filmi çizgi romanlarda okumaya alışık olduğumuz halini gerçekten andırıyor. Bir sinemasever olarak bu filme bakarsak fantastik/bilim kurgu dalına çok da uyan bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kategorisi ve temsil ettiği oluşumu, oyuncu ekibi ve set çalışanları ile büyük bir uğraşa girerek bize keyifli dakikalar yaşatmayı sağlamışlardır. Bu kadar övdüğümüze değmiş olacak ki IMDB kullanıcıları tarafından 7,9/10 not almıştır.

-En Güzel Sahne

Filmin son sahnelerinden olan Wonder Woman ve Sir Patrick Morgan savaşı benim için filmin en güzel anıydı. Burada Diana’nın başta yediği dayaklar ve gördüğü flashbackler den sonra kendine gelip Patrick’i tokatlaması seyir zevki yüksek bir sahneydi. Burada ki asıl önemli olan şey ise Diana’nın özel gücünü kullanmasıydı. Ki hepimiz hatırlarız bu gücü teyzesine karşı filmin başında kullanmıştı. Hatta orada öğrenmişti bile diyebiliriz.

-En Kötü Sahne

Filmin başlarında gördüğümüz Diana’nın teyzesi olan Hippolyta’nın bu askerlerin üzerinden atlayıp onları öldürmesi bence en gülünç ve özensiz sahnedir. Tamam, bir süper kahraman filmi böyle sahneler görmemiz lazım. Fakat sırf ağır çekim bir sahne çekiyoruz diye de o askerlerin orada ateş etme sürelerinin uzaması bence oldukça saçmaydı. Kusura bakma Connie Nielsen söylemek zorundaydım.

-Bekleneni Verdi Mi?

Öncelikle filmin gişe rakamlarını dile getirmek istiyorum ki bu bizim için çok önemli. Film çekimleri net rakam olarak 149 milyon dolara mal olduğunu belirtmek isterim. Wonder Woman filmi gişeye girdikten 2 hafta sonra ise 223 milyon dolar gibi bir rakamı bulmuş ve daha da artmaya devam ediyordu. Filmin kadın yönetmeni Patty Jenkins’i buradan tebrik etmemek olmaz. Kadın yönetmenlerin yönettiği filmler arasında gelmiş geçmiş en iyi açılış rekorunu kıran isim oldu Patty. Gişesini bir yere bırakıp filmin bize ne kattığına biraz da değinerek yazıma son vereceğim. Çizgi roman sever biri çoğu zaman çıkan süper kahraman filmlerini beğenmez yâda çok beğenir hiçbir zaman muallakta kalmaz. Ben bu filmi beğendiğimi ve kesinlikle sinemada izlenilecek filmler arasında bir film olduğunu düşünüyorum. Filmin görüntü yönetmeninin büyük ustalığı bile bu filme birçok izleyici katmıştır bunu da unutmamakta fayda var. DC Extended Universe’ün bir önceki filmi olan Batman v Superman de alamadığı başarıyı burada yeteri kadar aldığını söyleyip bundan sonra umarım bize daha güzel işler sunmalarını temenni ediyorum.

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(2 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top