Dizi Önerileri

Yedi Güzel Adam

Bugün ele alacağımız dizi sizi biraz şaşırtabilir. Sadece yabancı konseptinde ilerlemeyeceğimizi de size belirtmek için seçtiğim 39 bölüm sonunda reytingler yüzünden kaldırılmış fakat çok kaliteli bir dizi olan Yedi Güzel Adam.

-İlk olarak ele almamız gereken mesele dizinin konusu;

Türk edebiyatında önemli yerleri olan Cahit Zarifoğlu, Sait Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören’in hayatlarını anlatır. Dizimiz bize sadece edebiyat değil aynı zamanda dönemin siyasi ve dini sorunlarını da konu alarak güzel bir yapım sunmuştur.

-Şimdide oyuncu kadrosu ve dizinin arka planına göz gezdirelim;

Uraz Kaygılaroğlu= Adil Erdem Bayazıt.

Baran Akbulut= Cahit Zarifoğlu.

Kemal Uçar= Nuri Pakdil.

Mertcan Sevimli= Rasim Özdenören.

Fatih Murat Teke= Sait Zarifoğlu.

Çağdaş Tekin =Ali Kutlay.

Orhan Kanalp= Alâeddin Özdenören.

Yıldız Çağrı Atiksoy= Zehra.

Aslında dizide tek bir başrol veya sadece bir edebiyat topluluğu başrol diyemeyiz. Bütün karakterlerin eninde sonunda birbirlerinin yoluna çıkması veya hayatlarına karışmasıyla hepsinden bir tat almış olduk. E tarih dizisi dediğimizde böyle olması gerekirdi zaten.

İlksen Fırat ve Ömer Can dizimizin yapımcılığını üstlenirken filmin yönetmen koltuğunda ise Selam filminde hatırlayacağımız Levent Demirkale bulunuyor.

-Neden izlemeliyim?/Neden İzlememeliyim?

1.Soruya 2 farklı kitleye hitap edecek şekilde cevap vereceğim. İlk olarak tarih seven arkadaşlarım; bu dizi tarihe farklı bir bakış açısı yakalamanızı, dönemin kitlesel sorunlarını anlamınızı sağlayacaktır. Eğer tarih sever biriyseniz sırf reyting yüzünden kaldırılmış bu diziyi kesinlikle izlemelisiniz. İkinci olarak edebiyatçı topluluğumuza sesleneceğim. Yedi Güzel Adam’ın şiirleri, hikâyeleri ve hayatlarıyla bizi hüzünlendirme si, sevindirmesi sanki sadece Türk edebiyatına özgün bir hareket gibiydi. İyi bir edebiyatseverseniz mutlaka sizde izlemelisiniz.

2.Soruya ise cevap vermekte biraz zorlanacağım kesin. Herhalde kasmadan en rahat verilebilecek cevap edebiyat sevmiyorsanız, kitap veya şiirlerden hoşlanmıyorsanız bu diziden keyif alamayacaksınız.

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz oy verilmedi)
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top