Kitaplar

Tatar Çölü

Ünlü İtalyan yazar Dino Buzzati’nin ilk romanıdır.

Harp akademisini bitirmiş olan Giovanni Drogo kimsenin gelip geçmediği Bastiani kalesine teğmen olarak atanıyor. Bu kalenin tek avantajı 2 yıl kalındığında 4 yıl kıdem alınmış olunuyor.

Ne var ki? Drogo Bastiani kalesine geldiği ilk gece orada duramayacağını anlıyor ve askeri silsile ile bütün üstlerine durumunu izah ediyor.

Komutanı 4 ay kale görevine devam et Teğmen Drogo. 4 ay sonra doktor kontrolünde sana yardımcı olur başka bir yere tayini kolaylaştırırız deniyor. 4.ay’ın sonunda doktor kontrolündeyken gitmekten vazgeçtiğini söylüyor ve kalede kalmaya karar veriyor. Drogo çok genç olduğunu ve önünde uzun yılların bulunduğunu nasıl olsa 2 yılın hızla geçip gideceğini düşünür.

Bastiani kalesi zamanında tatarların saldırı ihtimaline karşı yapılmış eski bir kaledir. Ama yapıldığından beri bir tek saldırıya uğramamış bir tek rutinin dışına çıkılmamış bir kaledir.

Giovanni Drogo nun dünyasına ve insan psikolojisinin dramına şahitlik edeceğiniz bu kitap kararlar almanızda size yardımcı olacaktır.

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(1 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top