Çukur

Çukur 1. ve 2. Bölüm

—BU YAZI SPOİLER İÇERMEKTEDİR—

Ay Yapım’ın yeni dizisi Çukur. Geçen sene İçerde dizisiyle reytingleri alt üst eden Ay Yapım bu seneye de benzer bir kadro ve benzer bir senaryoyla bizlere her bölümü 2 saatcik olan bir dizi sunuyor. Öncelikle bu yazıya bir uyarıyla başlamakta fayda var. Lütfen Türk dizileri şöyle uzun bin tane entrika oluyor hepsi bunların çalıntı senaryocular diyen arkadaşların okumamasını tavsiye ediyorum bu yazıyı. Gerçekten Türk dizi sektörüne hala şans vermeye devam eden ve haftada 2 saat boşluğunu bu diziye ayırmak isteyen arkadaşlar hoş geldiniz.

Oyuncular

Aras Bulut İynemli (Yamaç Koçovalı)

Dilan Çiçek Deniz (Sena Koçovalı)

Ercan Kesal (İdris Koçovalı)

Perihan Savaş (Sultan Koçovalı)

Öner Erkan (Selim Koçovalı)

Erkan Kolçak Köstendil (Vartolu)

Rıza Kocaoğlu (Aliço)

Bölüm Hakkında

Bu yazımda ilk iki bölümünde yorumunu sizlerle paylaşıp bundan sonra her yazıda teker bölüm konuşmayı planlıyorum dedikten sonra lafı uzatmadan Çukur’a bir genel bakışımızı atalım. İlk iki bölüm itibariyle Çukur bize şüphesiz İçerde dizisini andırmıştır. Gerek replikler gerekse oyuncular geçen senenin Ay Yapım kitlesini bu sefer de ekranların başına geçirdi diyebiliriz. Farklı tip karakterleri aynı olay örgüsüne bağlamak gibi önemli bir işin altından ise başarılı senarist pek de başarılı olmayan bir yönetmenlik geçmişi olan Gökhan Horzum gibi biri kalkabilirdi. Kavak Yelleri izleyenler hatırlayacaktır Türk dizi tarihinde ki entrika muhabbetini en iyi sahneleyen biridir Gökhan Abi. Gençliğimizden 4 sene gitti be Kavak Yellerinde. İlk bölümlerde göze çarpan bir başka detay ise bize her önemli karakterin o kadar uzun süre bu dizide olamayacağını göstermesidir. Eğer dozu çok kaçmazsa benim açımdan heyecanlı bekleyişleri getirecek desem yalan olmaz. Dizi Yamaç karakterinin geçmişini bize anlatırken birkaç noktaya değinmiştir bu bölümler itibariyle; Babasına çok benzediği için Çukur’u terk ettiğini ve genç yaşta kendi ayakları üzerinde duran bir adam olması gibi. Karşısına aynı kendi deliliğinde bir kızın(Sena) çıkmasıyla aşk dolu dakikalar ekranlarda boy göstermiştir. Fakat her mutluluğun bir sonu var ki Abisini kaybetmesi ve babasının yoğun bakımda olması Yamaç’ı çok farklı maceralara sürekler. Son bölümde Çukurun otoritesini de eline almaya başlayan Yamaç karakteri bizlere geçen seneki Sarp’ı (İçerde dizisinde Çağatay Ulusoy’un oynadığı karakter) andırdı dersek yalan olmaz. İdris… Çukurun Sahibi, herkesin biat ettiği karakter desek yalan olmaz fakat bu yazıda İdris den çok bahsetmeyeceğim çünkü şüphelerim var. Yaşayan abisi Selim, Türk dizilerinde hep aha bütün seferde gıcık olacağımız bir karakter vardır ya işte o. Annesi Sultan tam bir otorite, evlat kayırma ve kaynanalık son seviye. Son olarak değinmek istediğim kişi de Aliço belki de senaryonun mihenk taşı o dur. Rıza Kocaoğlu’nun canlandırdığı bu karakter bir çöpçüden fazlası olduğunu bize sadece iki bölümde gerçek anlamda göstermiştir. He bir de baş düşmanları Vartolu var adamı gördükçe aklıma sürekli “Yanarım yanarım ateşlere….” Geliyor abi ben ne yapabilirim. Şivesiyle oynadığı rolü kaldırdı diyebiliriz fakat gerçekten Koçovalıların baş düşmanı rolünü iyi oynayacak mı bunu zaman gösterecek.

Teori

# Senanın evi taranırken bölüme veda etmiştik fakat 3.bölüm ilk sahnesinde Senayı Yamaç kolundan tutup evine getirmiştir. İşte burada aklımıza takılan sorulardan biri Sena Yamaç ile orada kalmaya devam edecek mi? Ailesinin bu durumdan haberdar olup Koçovalılara karşı bir tavır almaları beklenir mi?(Çünkü babasının bağlantıları olan biri olduğu geçen bölümde bize gösterilmişti.) Kesinlikle Sultan kaynanalığını yapıp Senayı evde istemeyecektir ve bence bu davranışı İdris ile Yamaç’ı birbirine yakınlaştırırken Sultan ile Selim’in de Sena üzerinde oyunlar yapmasını doğurabilir.

# Bölüm sonunda Vartolunun sırtında gördüğümüz Çukur dövmesi. Bunu birçoğumuz fark etmişsek de değinmeden edemedim. Bu dövme onun Çukur da büyüdüğünü işaret ediyor fakat bence asıl görmemiz gereken şey Vartolu’nun veya ailesinin geçmişte Koçovalılar ile yaşadığı bir problem mi var? Sadece iş için değil belki de Vartolu oraya intikam için döndü…

1 Comment
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(1 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

1 Comment

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top