Spor

Güney Doğu Grubu Eleştiri #1

WASHINGTON WIZARDS

Sen git Atlanta’ya yenil Houston’ı yen, Brooklyn’e yenil Boston’ı yen gerçekten inanılmazsın Washington. Abi adamların o kadar istikrarsız bir takımı var ki bir maç %50 üçlük atan takım diğer maç %25 atıyor. Ligde 12. Sıradalar maç başına atılan sayı ortalamasında Ribaund ve Asist ortalamaları ise gene buraya yakın peki 20-16 bir seri yakalamalarının sebebi ne? Tabii ki koç Brooks. Birçok insan Wall’u suçlu buluyor çünkü geçen sene ki ortalamalarına hiç yaklaşamayan Wall sakatlıklarla uğraşması, geçen sene ki takımın hala bildiğini oynaması ve bench katkısının olmaması onu yoruyor. İşte bu devrede olaya Brooks giriyor abi bir takım 6 veya 7 oyuncuyla oynayamaz. Günümüz basketbolunda özellikle NBA de ifade etmek gerekirse dişe diş bir mücadele var ve bir oyuncunun 30 dakika üzerinde süre bulması her maç onu çok yoruyor. Hadi Kelly Oubre 20 dakika üzerinde sahne alıyor diyoruz ama çaylaklığını hala atamadı. Bir maç 20-5-3 iken diğer maç 7-5-3 ortalamalarına filan çekiyor. Aynı zamanda bir Jodi Meeks ne kadar fazla şut katkısı verebilir sizlere bırakıyorum…

MIAMI HEAT

Maç başına en az sayı atan 3 takımdan biri unvanını yakalamış Miami lige 18-17 ile devam ediyor. Son maç 25 sayı farkı Brooklyn den yiyen Miami de moraller bir arşa çıkıyor bir yere düşüyor. Aslında bu takım gerçekten 8 den playoff oynayacak takım teriminin karşılığı desek yalan olmaz. Gerçekten bench oyuncularına fazla süre veren bir koç ana 5’i dinlendirdiğin de yanındaki adamların sahada ki katkısı fazla olmasa da onlara olan güveni görülmeye değer. E değer ama bu tabelaya yansımadı mı işte sorunlar başlıyor. Açıkçası iyi bir yaz dönemi geçirmiş Dragic geldiği gibi bir fırlamaya yakalamıştı sezon başında ama bunun devam ettirilemeyeceğini görmek tüm Miami’yi hüzne boğdu. Açıkçası bu takımın içinde etrafına bir düzen kurulacak oyuncu ben göremiyorum ama bu sene iyi bir draft pick’i kaparlarsa ve Whiteside, Waiters gibi oyuncuları takas da kullanabilirlerse ben 4 5 seneye toparlamalarını beklerim.

CHARLOTTE HORNETS

13-22 Başkanın umutları yerle bir oldu desek yalan olmaz bu sezonu 10. Sıranın üzerinde bitirebileceklerine çok da ihtimal vermiyorum. Howard’a olan güven tüm Charlotte’u yıktı. Kemba’nın performansında ki düşüş Malik Monk’un beklentiyi karşılayacak kadar bile çaylak yılında süre almaması bu takımı gitgide lig sonuna itekliyor. Takımın iyi olduğu bir taraf yok mu var Ligin 46.7 ile maç başına en fazla ribaund çeken 2. Takımılar. He tabii gelişen oyunda top dağıtımının çok iyi olması gerekmiyor mu evet işte bunu iyi yapamayan Charlotte ligin en kötü asist ortalamasına sahip 29. Takımı olması bize birçok şeyi ifade ediyor. Dış şut çalış Howard olmuyor seviyoruz seni ama…

ORLANDO MAGIC

Doğu konferansının sondan 2.takımına geldi sıra. Tam bir gösteri takımı gibi seneye giriş yapan Orlando da beklenmedik derecede Evan Fournier’in katkısı ve Aaron Gordon’un üstün oyunu onlara bir seri yakalatmıştı. Fakat takımların ayağı yere bastıkça onlar daha da aşağılara düştüler ve eldeki oyuncu kadrosuyla bir şey yapamayacakları anlaşılmış olmalıdır. Hani takımın iki yıldız potansiyeli olan oyuncusu Gordon ve Payton ama hiç o vasıf yokmuş gibi davranıyorlar artık yeni draft’a mı bakarlar çünkü belli ki 2. Veya 3. Sırayı kapabilirler, yoksa bu kadronun üzerine takviye mi hayırlı yolculuklar Orlando.

ATLANTA HAWKS

Geldik günlerdir gururumuz Ersan’ın performansının artmış fakat takımının aynı derece de azalmış performansı ile doğunun sonuncu olan takımı Hawks’a. Takım ortalamaları istatistik bakımında bu kadar yüksek iken böyle bir sonuç doğurması sadece 2 sebebi vardır maç sonu oynayamamak ve yıldız eksikliği. İyi bir yaz geçiren Dennis Schröder NBA sezonuna çok da hızlı giriş yapamayınca taraftar bir etkilenmişti zaten. Bu takımı sırtlayıp götürecek başka kim var diye bakıyorsunuz Kent Bazemore? Taurean Prince? Bu adamlar anca bir yıldızın yanına oluşturulan takımda sırıtmazlar. Bence hala şansları varken yapmaları gereken tek şey Dedmon ve Schröder’ın bulunduğu bir takasla yıldız bir oyun kurucu getirebilmek. Wall desem ???

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(4 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top