Film Önerileri

SE7EN

” Her sokak köşesinde, her evde, ölümcül bir günah görüyoruz ve hoş görüyoruz. Hoş görüyoruz çünkü sıradan, çünkü olağan. Sabah, öğle ve aksam hoş görüyoruz. Hayır, artık olmaz. Ben örnek oluyorum ve yaptığım şey şaşırtacak, incelenecek ve izlenecek… Sonsuza dek… ” (John Doe )

 

Karnesini almış, ya da finalleri ve bütleri bitmiş; yatağında şöyle bir uzanmış ne izlesem diye düşünen tayfa toplan!
İzlemiş olanların “ne filmdi bee” dediği; izlememiş olanların izledikten sonra “ben bu zamana kadar bu filmi nasıl izlememişim yaa” diye kahrolacağı bomba gibi bir film önerisi sizin için geliyor.
Senaryosu Andrew Kevin Walker tarafından yazılmış, yönetmenliğini David Fincher’in yaptığı 1995 yapımı filmimiz benim nazarımda gerek senaryo gerek oyunculuk anlamında gelmiş geçmiş en iyi gerilim filmleri arasında zirveye oynayacak tarzdan. Spoiler veren bizden değildir mottomuza devam edip, genel itibariyle filmden bahsedip sizi hemen filmi izlemeye yollayacağım merak etmeyin.

Başrollerini Brad Pitt ve Morgan Freeman’ın paylaştığı “Hristiyanlık inancına göre 7 ölümcül günah(Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik) işleyenleri kendi yöntemleriyle öldüren bir seri katili ve onu yakalamaya çalışan iki polis dedektifi” konu alan filmimiz izleyiciyi sıkmadan hatta merak duygusunu oldukça kabartarak, oldukça etkileyici sahneleriyle sinema tarihinde baş köşede yerini almıştır.

Aslına bakılırsa bu filmi diğer gerilim filmlerinden ayıran şey verdiği toplumsal mesajlar ve insanları bir şeyleri düşünmeye sevk etmesi diyebilirim. Bunun en bariz örneği filmimizin başrolleri;
Morgan Freeman’ın canlandırdığı Dedektif Somerset sadece cinayeti değil altında yatan toplumsal sebepleri irdeleyen, hiçbir şeyi küçümsemeden en ince ayrıntısına kadar düşünen bir karakterken; Brad Pitt’in canlandırdığı Dedektif Mills, sebeplerini düşünmeden sadece cinayetle ilgilenen amacı sadece katili yakalamak olan bir karakterdir.

Peki sinekleri öldürmek mi olmalı amacımız yoksa bataklığı kurutmak mı?

Çok ince düşünmek mi yoksa alaycı olmak mı hayatımızı daha yaşanabilir kılıyor?

Mutlaka izleyin izlettirin, şimdiden iyi seyirler…

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz oy verilmedi)
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top