Dizi Eleştirileri

Game Of Thrones 8.Sezon 1. Bölüm İnceleme

2 yıllık aranın ardından böyle bölümle de dönülmez be abi dedirtecek tarzdan bir bölüm olduğu gerçeğini şimdiden söylemekte fayda var. Peki bölümü bu kadar insanın beğenmemesinin sebeplerine gelin bir bakalım.

İlk olarak 2 sene ara vermiş bir dizi için insanların heyecanın artması çok normal öte yandan bir dizinin final sezonunu yapıyorsunuz ve seyirci sadece 6 bölüm izleyeceğini biliyor bu beklentiye karşılık olarak gerçekten diğer sezonların özetini ilk bölüme toplamak ne kadar mantıklı ? Bilemedim.

İkinci olarak değinmemiz gereken nokta Daenerys – Jon aşkı; yani gerçekten bu kadar cıvık romantik sahnelere gerek var mı? Hani dizi bir tutkulu aşk çıkarmaya çalışsa oradan bir nebze anlayacağım ama sırf ekranda ikili görünsün ve fanboy sevindirsin diye olduğunu düşünüyorum.

Gelelim bu bölümde sevdiğim detaylara bunlardan ilki kesinlikle Arya – Jon karşılaşma sahnesiydi gerçekten çok akıllıca duygu yoğunluğu ve Arya’nın ciddiyeti takdire şayandı. O sahnede Arya’nın söylediği “Ailenin kim olduğunu unutma” repliği de Jon’un Targaryen gerçeğini öğrendiğinde kulağına küpe olarak kalır umarım.

Bir diğer önemli nokta Sansa’nın geldiği nokta. Gerçekten karakter gelişimi böyle uzun soluklu dizilerde çok önemlidir ve G.O.T bize bunu çok iyi geçiriyor. Kendinden emin tavırları Daenerys ‘e karşı olan davranışları ve Jon’un üstüne gidişi… Bu kız Demir Tahtı alırsa şaşırmayalım arkadaşlar…

Genel olarak bir heyecan düşüşü yaşasam da ikinci bölümün gerçekten etkileyici ve daha heyecanlı geçeceğine eminim.

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz oy verilmedi)
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top