Film Önerileri

Malcolm & Marie (2021)

Son zamanlarda izlemekten bu kadar keyif aldığım bir film olmamıştı. Zendaya ve John David Washington’ın başrolleri üstlendiği, Sam Levinson’ın yönettiği Malcolm & Marie Netflix’te yayına girdi.

Son filminin galasını yapan yönetmen ve kız arkadaşının evlerine geçtikten sonra ki ilişkilerini oldukça şiddetli bir şekilde değerlendirdiği sürece tanık olduğumuz bu yapım bana biraz Marriage Story filmini hatırlattı. Tabii orada çok ayrı bir akış üzerinden ve bir sürü yan olaydan bahsedebiliriz. Malcolm & Marie filmini benim için bu kadar özel yapan şey ise yan olaylara bile sadece 2 karakterin perspektifinden bakmamız. Buna bu kadar değer vermemin sebebi ise filmin şunu bize hatırlatması; hayatta ne yaşanırsa yaşansın, buna kim dahil olursa olsun günün sonunda iki insanın yaşadığı bu ilişkiyi sadece o insanların düşünceleri ve duyguları üzerinden anlayabileceğimiz gerçeği.

Ben tek mekan veya diyalog üzerine kurulu filmlerden çok hoşlanan biriyim. Gerçekten bir Dram filmi üzerine konuşurken en çok dikkat ettiğim şey senaryodur. Yazdığınız diyaloglar ile seyirciye bir şeyler aktarmak da sizin elinizde onu sıkıp filmi kapamasını sağlamakta. Bu açıdan baktığımda film gerçekten kendi derdini karşıya çok iyi aktarmış. Tabii bu derdi aktarırken sadece metinlerden değil, iki yıldız oyuncunun mükemmel performanslarından da yardım alarak yapmış. Şunu itiraf etmekte fayda var ara ara John David abimiz aşırıya kaçmış. Bu filmin gidişatını etkilemese de yer yer gerçekten bu reaksiyona gerek var mıydı dediğim anlar oldu.


Son olarak filmde kullanılan bazı kamera tekniklerine aşina olsak da benim çok hoşuma giden birkaç sahne vardı. En sevdiğim görüntü ise kesinlikle iki karakterin ayrı odaların bahçeye açılan kapılarında geçirdiği vakitti. Uzun lafın kısası karakterlerin kendileriyle ve birbirleriyle bu kadar doğal çatıştığı bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. İyi Seyirler 🙂

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(1 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top