Film Önerileri

DR. PHIL STUTZ (2022)

Jonah Hill ve Dr. Phil Slutz’ın vefat eden kardeşlerine adadıkları bu samimi biyografi filmi, pazartesi sendromuma gerçekten çok iyi geldi. Bu biyografi-belgesel tadındaki filmi bitirdiğim gibi de hemen insanlara önermek ve biraz da övmek istedim. Filmde yaklaşık 1.5 saat boyunca Jonah Hill ve önemli psikiyatrist Phil Stutz’ın samimi ve içten sohbetlerine tanık oluyoruz. Konusu herkesin ilgisini çekmeyeceği için yada sadece açıklamasına bakılıp es geçilebilecek bir içerik olduğu için ben izleyen ve seven biri olarak kendi düşüncelerimi size aktarmak istedim.

Öncelikle abi oyunculuk abi hikaye gibi şeylere girmeyeceğim bir yapım hakkında, yazı yazacağım içinde heyecanlıyım. Tabii filmin içeriği tamamen psikoloji ve insan üstüne olduğu için yorum yapmakta biraz zor. Fakat ikili konuşmaya ve paylaşmaya başladığı andan itibaren konu sizi alıp götürüyor bunu net olarak söyleyebilirim. Çünkü Jonah Hill’in kendisinde ve psikiyatristinde merak ettiği film boyunca sorguladığı şeyler, aslında hepimizin hayatında yaşadığı duygu ve düşünceler. İşte tam olarak burası bana bu bir buçuk saat boyunca çok özel hissettirdi. Yaşadığım ve hissettiğim şeylere çözüm bulmakta zorlandığım zamanlarda bana çok farklı bir bakıl açısı sundu. Özellikle insanların duyguları ve düşüncelerine çok değer veren ve merak eden biri olduğum için sanki onların yanında oturup bu sohbeti yanlarından gözlemleyen biri gibi hissettim. Özellikle terapileri boyunca gereçlere çok önem göstermeleri ve o gereçler ile aslında hayatımdaki birçok şeye de farklı bakmamı sağlamış olmaları beni bu filmde en büyük etkileyen şeydi.

Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. Bu bir hafta, bir ay bazen bir yıl sürebiliyor ve etrafınızda gerçekten ne hissettiğinizi neler yaşadığınızı merak eden insan sayısı çok azsa bununla baş etmek hiç kolay olmuyor. Dünyanın umursamazlık ve yargılama seviyesinin çok fazla arttığı bu zamanlarda Jonah Hill’in böyle bir içerikle insanların karşısına çıkması ise muhteşem bir şey. Çünkü bir bakıma kendi yetersizliklerini ve kusurlarını da insanlara açıp, bunlarla nasıl baş edebildiğini ve bunların gerçekten çok olağan şeyler olduğunu bize gösteriyor. Özellikle anksiyete, depresyon gibi çağın sorunu olan konulara ise epey bir girmişler bence bu konuda çok doğru ve güzel tespitler yaptıkları da kesin.

Özetle bu filme ayırdığım vakit bana çok değerli ve samimi geldi bunu da hemen insanlarla paylaşmak istedim. Gerçekten çok kötü veya iyi hissettiğiniz fark etmeksizin, hayatın yoğun akışında bir buçuk saatinizi bu filme ayırmanızı tavsiye ederim. Bence herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceği altı çok dolu bir iş olmuş. İyi Seyirler…

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz oy verilmedi)
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top