Film Önerileri

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

Rian Johnson imzalı serinin ikinci filmi Glass Onion: A Knives Out Mystery filmi Netflix’de yayında. Bu kadar hızlı yazdığımdan anlaşılacağı üzere film beni çok sardı ve hemen bunu önermeliyim dedim. Öncelikle Knives Out ilk filmini izlemeyenler varsa ona da bi baksınlar derim iki film arasında sadece Daniel Craig’in rolü aynı kalmış olsa da o filmde hem oyunculuk bakımından hem de hikaye bakımından çok iyiydi. Tabii birinci filmdeki hype ikinci filme taşındı mı bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Gerçekten senaryonun ve sinemaya yapılan farklı işlerin bu kadar değerli olduğu bir ortamda Rian Johnson’dan böyle bir film çıkması takdire şayan.

Film, dünyaca ünlü dedektif Benoit Blanc, bir milyarder ve onun ilginç tiplerden oluşan arkadaş grubunun dâhil oluyor ve bu grubun arasındaki gizemi aydınlatmaya çalışmasını konu alıyor. Tabiiki ilk filmi izleyenler Rian Johnson’ın gizem ve bulmaca çözmek konusundaki başarısını bilir. Daha önceki yaptığı filmlere kıyasla bu 2 yapımın bende yerinin ayrı olmasının sebebi ise böyle bir hikayeyi kendisinin yazıyor ve yönetiyor olması. Film özelinde konuşmaya başlayacak olursak anlaşılacağı üzere benim bu hikayeyi çok sevdiğim ve izlerken heyecanına kapıldığım çok belli. Ben birçok izleyicinin özellikle Sherlock severlerin bu filmin akışına kendini kaptıracaklarına eminim. Çünkü film kendi içinde çözümleme konusunda çok iyi. Gerçekten çoğu sahnenin flashbackler ile olan bağlantılarından tutun olayların peşi sıra gelişimi ve bulmacanın yavaş yavaş çözüldüğünü görmek merakı gittikçe arttırıyor.

Film genel anlamda hikaye gelişimi ve başta verdiği gizemi çözmeye çok odaklanan ve bunu başarıyla yerine getiren bir iş olmuş. Öte yandan Miles Bron’a ait olan ada ve mekanlar çok güzel dekore edilmişti. Özellikle o dekorları sahnelerken çok iyi bir görüntü yönetmenliği de kullanılmış bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Filmi izlerken bir göz de kamera açıları ve geçişleri bakın derim benim çok hoşuma giden sekanslar vardı. Özellikle kutu bilmecesi gerçekten özenilmiş bir dekordu, tebrikler.

İşin oyunculuk kısmı beni çok sarmadı desem yeridir, bunun sebebi ilk filmdeki kadro ve performans çıtayı epey yükseltmişti. Fakat bu film boyunca ekibe çok ısınamadım, hatta Edward Norton’ı ilk defa beğenmedim diyebilirim. Daniel Craig’i bu eleştirilerin dışında tutuyorum çünkü ilk filmdeki gibi performansı gerçekten çok iyiydi. Özellikle film içerisinde herkesi direkte edişi ve hikaye anlatıcılığı çok başarılıydı. Uzun lafın kısası bu haftasonunda evde vakit geçirecek olan herkese önerebileceğim bir film Glass Onion: A Knives Out Mystery. İyi Seyirler…

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz oy verilmedi)
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top