Film Eleştirileri

Bursa Bülbülü (2023)

Bursa Bülbülü son zamanların en samimi dönem filmlerinden biri olmuş. Ata Demirer filmleri, genelde dünyaya daha tatlı ve saf bir yerden bakan filmlerdir. Kötülüğün kaybettiği, insanların genel toplamda iyiliğe yatkın olduğu ve iyi olduğuna inandıran işlerdir. Ben şahsen son dönem Türk sinemasında önemli yer kaplayacak bir film yaptığını düşünüyorum. Bu kadar olduğu dönemi iyi aktaran, abartmadan gereksiz acıtasyon yapmadan her şeyi çok dozunda tutan bir film olmuş. Ata Demirer filmografisinde ben Eyvah Eyvahlar ile birlikte en üst sıralara koyabileceğimiz bir yapım desem bence çok abartmış olmam.

Ata Demirer’in diğer filmlerine nazaran çok cüretkar ve popüler isimli bir oyuncu kadrosu seçmediğini gördüm. Fakat bu tercih çok yerinde olmuş çünkü seçtiği her oyuncu döktürüyor özellikle Özge Özacar’a bayıldım. Rolü bu kadar benimsemesi ve harika mimikleri ile çok tatlı bir iş çıkarmış. Tabii Tarık Papuççuoğlu ve Melek Baykal’a da özel bir parantez açmak lazım usta oyuncular filme çok renk katmışlar. Özellikle Melek Baykal bu rolle insanlara Cennet Mahallesi zamanlarını hatırlatmıştır. Filmde bir yandan Müjdat Gezen çıksa gerçekten şaşırmazsın. Cem Gelinoğlu, Ata Demirer uyumu ise hiç fena değil bence samimi ve dönemin dostluk ilişkilerini iyi anlatan bir ikili olmuşlar. Bir parantez de Hakan Algül’e açmak istiyorum. Bence Türkiye’nin sayılı ve kaliteli komedi yönetmenlerinden biri, özellikle dram ve komediyi sahnelerinde çok güzel birleştiriyor. Hatta onun elinden bir müzikal drama filmi de izlemek isterdim.

Benim bu filmi sevmemdeki en büyük etken ise Ata Demirer’in daha önceki işlerinde yapmadığı bir şeyi yapması oldu. O ise hikayenin beklenmedik bir sonla bitmesi, bunu söylediğimde aklınızda twist falan gibi bir şey canlanmasın çünkü burada yaptığı şey daha farklı. Hayatta her zaman her şeyin iyi bitmeyeceği yada devam etmeyeceği. Buna daha önce mikro sahnelerde rastlasak da işin geneline baktığımızda rastlamıyorduk. Ama Cengiz Sezen’in bu yolculuktan aldığı dersler ve peruğunu bir kenara atışı bence çok etkileyici bir karakter gelişimi. Aşkın, sevginin her zaman haklı ve galip geleceği bir dünyada yaşamadığımızın kanıtıydı aslında Arzu’nun seçimleri de.

Özetle ben Bursa Bülbülünü çok sevdim ve gerçekten herkesin bu filme zaman ayırmasını isterim. Bence çok popüler olmayacak bir film biliyorum ama gerçekten hayattaki bazı dönemlere, farklı bakış açılarıyla bakan insanların fikirlerine değer veriyorsanız bu filmi izlemelisiniz. Ne çok büyük bir mizah beklentisiyle ne de komplike olay örgüsü beklentisiyle izlemeyin. Bu stresli ortam, hızlı tüketim alışkanlıkları ve sadece bir sonraki bölümü beklediğiniz içeriklere biraz ara verip 2 saatinizi bu filme ayırmanız bence size çok iyi hissettirecek. İyi Seyirler…

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz oy verilmedi)
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top