Film Önerileri

The Outfit (2022)

Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden birini sizlere önermek istiyorum. The Outfit, ünlü senarist Graham Moore’un ilk yönetmenlik deneyimine tanık olduğumuz senaryosunda Johnathan McClain’in de parmağı olan bir film. Suç/Drama kategorisinde tek mekan çekim bir film uzun süredir izlememiştim ve gerçekten Outfit uzun zamandır özlediğim bir şeyi bana hatırlattı.

Outfit, yaşadığı kişisel trajedi sonunda Chicago’ya taşınan ingiliz bir terzinin gangsterler ile yaşadığı bir takım olayları konu alıyor. Filmin göze çarpan ve benim övmek için sabırsızlandığım ilk noktası oyuncu seçimi ve tabii oyunculuklar. Mark Rylance (Leonard Burling) mimiklerinden, ses tonuna o kadar iyi bir oyunculuk sergilemiş ki bu sene Oscar adaylığı onun için çok olası. Öte yandan Dylan O’Brien ve Johnny Flynn oyunculuklarıda bir hayli ön plandaydı, karakterlerinin arasında gerginliği ve hiyerarşiyi seyirciye muhteşem aktarmışlar. Fakat burada şu eleştiriyi yapmadan geçemeyeceğim Johnny Flynn tekli sahnelerde gangster havasını, konuşma tarzını çokta yansıtamamış gibiydi. Kötü bir oyunculuk demek bence yanlış olur ama bu rolde bir Jesse Plemons görsek hiç de fena olmazdı.

Uzun zamandır izlediğim en iyi film iddialı bir yorum gibi durabilir fakat gerçekten uyarlama işlerin çok olduğu bu dönemde senaryosu bu kadar güzel olan bir eser görmek çok sevindirici. Yaklaşık 1 saat 45 dakikalık bu film bitirdikten sonra gerçekten 30, 40 dk gibi geliyor. Çünkü dakikalar ilerledikçe karakterlerin ana hikayeye bağlanışı o kadar güzel ve yumuşak geçişlerle oluyor ki hiç senaryodan kopamıyorsunuz.

Film önerisi olarak paylaşmak istediğim için lafı kısa kesmekte fayda var çünkü her yanıyla övebileceğim ve bana öneren arkadaşımla üzerine bolca sohbet ettiğim bir film. Gizem, Suç konulu tarz da işleri seven herkese şiddetle öneriyorum. İyi Seyirler 🙂

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz oy verilmedi)
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top