Dizi Eleştirileri

Zeytin Ağacı (2022)

Neresinden tutsan elinde kalır bir dizi diyerek bu yazıya başlasam herhalde çok büyük konuşmuş olmam çünkü gerçekten dijital platformlara yapılan türk dizileri arasında en beğenmediğim yapımlardan biri oldu Zeytin Ağacı. Dizi üç yakın arkadaş olan Sevgi, Leyla ve Ada’nın anlık gelişen bir ayvalık seyahati sırasında başlarından geçen olayları anlatıyor. Ayvalıktaki “Kök aile açılımı” çalışmasıyla birlikte hayatlarındaki travmatik anıların onlara ne denli etki ettiğini ve şu anki hayatlarını nasıl değiştirdiğini gördüğümüz bir dizi. Oyuncu kadrosu ise gerçekten herkesin tanıdığı ve uzun zamandır sektörde bilinen insanlarla dolu; Tuba Büyüküstün, Boncuk Yılmaz, Seda Bakan ve Fırat Tanış bunlardan birkaçı sadece.

Yorum kısmına direkt olarak oyunculuklardan başlamak istiyorum. Böyle bir oyuncu kadrosundan bu kadar vasat altı oyunculuk gerçekten beklemezdim. Seda Bakan, Fırat Tanış ve biraz da Serkan Altunorak dışında gerçekten hiç kimsenin oyunculuğunu beğenmedim, ya bu kadar mı hikayeden kopuk ve yapmacık tepkiler verebilirsiniz. Kaldı ki bu insanların gerçekten çok güzel film ve dizilerini izlemiş biri olarak söylüyorum Zeytin Ağacı hikayesini hiçbir şekilde içselleştirmemişler. Hadi içselleştirmeyi geçtim orası başka bir konu okudukları senaryoyu gerçek anlamda sahneye nasıl aktarcakları konusunda aşırı kafaları karışmış diye düşünüyorum. Özellikle Tuba Büyüküstün jest mimikleri ve karakterden kopukluğu beni diziden çok uzaklaştırdı ya. Bir de şu soruyu sormak istiyorum sayın film yapımcıları, yönetmenleri Murat Boz dışında gerçekten kimse bu rolü kabul etmedi mi ya ? O kadar özel bir konu seçilmiş ve yazılmış ki aslında bu kadar agresif olmamın sebebi o, gerçekten hikaye çok tatlı ama performe ediliş şekli insanın canını çok sıkıyor.

Burada Murat Boz seçilir tabii reyting getirir, izlenir ve para kazanılır yorumuna şu yüzden katılmayacağımı belirteyim zaten oyuncu kadrosu reyting yapacak bir kadro yani öyle çok tanınmayan yada yeni yükselişte biri yok gerçekten sektördeki önemli dizi ve filmlerde izlediğim insanlar var. Bunların içine Murat Boz atmak ne bileyim ya… Dizi ile ilgili iyi bir şeyler söylemek gerekirse ben yapılmak istenen fikri, hikayeyi çok sevdim gerçekten “Kök aile açılımı” çalışmasındaki flashbackler falan çok hoşuma gitti. Karakterlerin şu anki zaman diliminde yaşadıkları aşk problemlerine bu kadar yer vermek yerine çalışma sekanslarını arttırıp onlarda bıraktığı etkileri konuştuklarını görsek bence daha dram dolu ve kaliteli bir iş olabilirdi.

Özetle televizyona yapılan birçok işten bile kötü gördüğüm bir dizi oldu Zeytin Ağacı. Sırf o tatlı hikayesi ve çalışmalar sonrası insanda bıraktığı etkiyi gözlemlemek adına bakılabilir. Ancak hafta sonu yada hafta içi işlerimizden bulduğumuz o boş vakti bu diziye ayırmanız gerektiğini düşünmüyorum. İyi hafta sonlarıı…

Yorum Yap
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(1 oy, ortalama: 5,00, 5 üzerinden )
Loading...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Popüler Yazılar

Sosyal Eleştiri olarak sizlere dizi film oyun vb. birçok kategoride eleştiriler ve öneriler sunuyoruz. Bununla kalmayıp hayattan tecrübeler ve günümuz medyasından birçok gelişmeyi de sizlere aktarıyoruz.

Copyright © 2017 Sosyal Eleştiri. Created byPYLOP

To Top